Τι χρειαζόμαστε:
Σάλτσα:
- 6-7 καρύδια
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- Λίγο κρασόξιδο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ (τριμμένη πιπερόριζα)
- ελαιόλαδο
Πως το κάνουμε:
- Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα και το λαχανάκι σικορέ, σε ένα πιάτο. Πάνω τους κόβουμε τη πιπεριά και το μήλο σε κυβάκια. Δεν αφαιρούμε την φλούδα του μήλου για να δώσει ωραίο χρώμα στη σαλάτα. Προσθέτουμε και το καρύδι τριμμένο στο μούλτι και ανακατεύουμε.
- Μετά χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο, την πιπερόριζα, αλάτι, πιπέρι. Ξαναχτυπάμε τα υλικά συμπληρώνοντας το κρασί, το λάδι και το μέλι.
- Τέλος περιχύνουμε την σαλάτα με την σάλτσα και είναι έτοιμη να σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την έμαθα από το Νηστικό Αρκούδι. Εγώ συμπληρώνω και ντοματάκια Σαντορίνης και κίτρινη και πράσινη πιπεριά.
Την έμαθα από το Νηστικό Αρκούδι. Εγώ συμπληρώνω και ντοματάκια Σαντορίνης και κίτρινη και πράσινη πιπεριά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!
Παρατήρησις: Το λάχανο σικορέ είναι το κινέζικο λάχανο και δεν γνωρίζω αν το είχαν οι πρόγονοί μας. Η συνταγή όμως μου άρεσε πολύ και άλλωστε μπορείς να το αντικαταστήσεις με δικό μας λάχανο. Μπορείς επίσης να παραλείψεις τις πιπεριές, καθώς αυτές σίγουρα δεν υπήρχαν. Τέλος, και λιαστή ντομάτα πάει και ό,τι θέλεις πάει. Το μυστικό σ’ αυτή τη σαλάτα είναι η σάλτσα του. Μην φοβηθείς το μέλι.
http://proionta-tis-fisis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου